Thanks To Google Maps

On Monday (August, 04th 2014), I went to my friend's office in Pondok Pinang, he said the building is near by the Miftahul Al-Ittihad Mosque. One of the famous Mosque in Pondok Pinang Area. And he gave me the address of his office. But the problem is, I tried a different way to go to Pondok Pinang. Because of an important reason. I have never been through this way before.



I was little bit confused. Because the track is longer than i thought. I need extra time just to go to Pondok Pinang.

Suddenly, I remember one of the benefit of Google application. It is very important for me to helping me resolve the problem. Name is Google Maps. Its very helping me to find the way. I was really happy to use this application on my handphone. But of course, I still do contact with my friend to get there and using Google Maps as well.
If you want to use this application, the most important things are :
- you have to activate your data plan on your handphone
- signal must be good and strong enough
- your phone still have more power to operate it 

Meanwhile i use Google Maps on my handphone, i still do contact with my friend to asking the way to his office. But i still little bit confused. 

Then I asked the man who sold meatballs near the intersection.

"Excuse me sir, would you like to show me where the Miftahul Al-Ittihad Mosque is?" 

Because the Mosque is the most famous in that area.

He showed me the way with clearly. He said the Mosque is not to far from here. But, like I said before, I still do contact with my friend and use the Google Maps as well to help me find that way to my friend's office.

I drive my motorcylce slowly. I looked at arround the street to search the Mosque. And then... tarrraaaa... I saw the Mosque's tower. Then i drive more closer to the mosque. My friend's office building is only 100 metres from the Mosque. I drive it slowly to the right side from the Mosque.

One of the Google innovation. Google Maps
OK. This is it. I'm verry sure, this is my friends's office building. Finally i found it. \0/.... The building is not to big, thats why its little bit hard to find it. I saw my friend was waiting for me in front of the building. Thanks god. Finally...

I would like to say thank you to Google, which is gave us an easiness to find location using Google Maps. I really appreciate for what they have done for us.

Thank you for your best innovation....
- android
- youtube
- google plus
- google maps
- google translate
- google drive
- google mail

*Mohon maaf bila bahasa Inggris saya bener-bener belepotan, maklum baru masih sebatas belajar dan lagian saya juga bukan orang Inggris aseli.

Mungkin ada koreksi dari para pakar bahasa Inggris. Mangga atuh di share di komentar....

14 comments

wah untung ada google maps y bg, kalau gk bakal kesasar tu. brfungsi jga aplikasi ini d hp.

Reply

Gua juga kalau menelusuri Kota Bandung pake gugel mep. Cuman karena skill kurang dan sikon jalan sangat susah buat sesekali ngecek, tetep aja nyasar, mana ke jalan satu arah pula. Terpaksa cari alternatif jalan di gugel mep lagi. xD

Reply

Google maps emang jujur amat gak mau bohong..

Bay The Way,, Bahasa Inggris anda Keren,, hehe

Reply

Selain pake google map, pastinya harus banyak nanya juga sih, biar gak nyasar jauh, hehehe...
Thanks udah mampir

Reply

Iya gan, google map banyak membantu deh, yang penting ada sinyal internet sama paket datanya, hehe..

Reply

Terimakasih gan... Masih tahap belajar englishnya nih.

Reply

Keren bahasa inggrisnya nih, berapa lama jadi TKI? Haha #Peace

Overall gue ngerti sama maksud omongan lu diatas. Berarti gue bisa dikategorikan orang yang bahasa inggrisnya pasif.

Reply

well, google maps merupakan salah satu apps favorit aku. secara aku ini buta arah hahahha
ya, lumayan lah daripada capek2 nanya ke orang. mending manfaatin teknologi yang ada ^^
nice share!

Reply

Dulu, pas masih sering nebeng temen, sering banget dia pake google maps. Entah kenapa, ketika saya sekarang mencoba memakai google maps, kadang malah lebih sering nyasarnya dari benernya. Jadi ujung2nya dari "Malu bertanya sesat di jalan," nanya ke google maps, berganti jadi,"Malu bertanya pada tukang ojek/ penduduk setempat, sesat di mana mana." :D

Reply

Hehehe.. biasa aja gan, masih dalam tahap terus belajar.
Makasih udah mampir gan

Reply

iya saya juga paling sering pake aplikasi ini kalo lagi butuh peta...
Makasih udah mampir

Reply

Hehehe... berarti anda kurang beruntung.
Makasih udah mampir

Reply

google maps memang sangat membantu.. sayapun sering mengandalkan bantuannya ketika hilang ingatan akan arah... hehehehe...

Reply

Iya gan, tapi gak sampai hilang ingatan juga sih.. hehehe

Reply

Post a Comment